OPSTELLING: KAA Gent met ideale elf tegen FK Oleksandria

OPSTELLING: KAA Gent met ideale elf tegen FK Oleksandria

03-10-2019 17:45 Laatste update: 18:07
5

KAA Gent vervolgt haar campagne in de Europa League met een verre verplaatsing naar het Oekraïense FK Oleksandria. Een uur voor de aftrap (18u55) heeft Gent-coach Jess Thorup zijn opstelling vrijgegeven.

FK Oleksandria bezet momenteel de vierde plaats in de Oekraïense Premier League. Het verzamelde 16 punten in de eerste negen matchen. In eigen land heeft de subtopper een goede vorm te pakken. Na een 0 op 6 won het vijf van haar laatste zeven competitieduels. In de Europa League was de start evenmin goed. Het ging op speeldag 1 met 3-1 onderuit bij het Duitse VfL Wolfsburg.

KAA Gent barst eveneens van het vertrouwen. De Buffalo's zijn inmiddels al tien duels op rij ongeslagen. Die huidige reeks bevat liefst acht zeges. Gent is een regelrechte aanvalsmachine, want in de laatste tien partijen werd liefst 25 keer het net vinden. Thorup heeft zijn ideale elf gevonden en wijzigt zijn elftal ook niet. In vergelijking met de 2-0 tegen KV Kortrijk vindt de enige wissel op de bank plaats: Roman Bezus moet in eigen land zijn plek afstaan aan Dylan Bronn.

Gent was twee weken geleden met 3-2 te sterk voor het Franse Saint-Étienne.