Kompany over komst Vercauteren: Ik weet waar hij voor staat

Kompany over komst Vercauteren: "Ik weet waar hij voor staat"

03-10-2019 17:10
21

Anderlecht voerde de verwachte persoonlijke wisselingen in de omkadering eerder dan verwacht door. RSCA maakte donderdag bekend dat Frank Vercauteren als T1 terugkeert op het oude nest. Simon Davies wordt gedegradeerd tot veldcoach, terwijl sportief manager Frank Arnesen definitief zijn koffers moest pakken. Vincent Kompany achtte de ingreep noodzakelijk.

Kompany denkt dat Vercauteren met zijn profiel de juiste persoon op de juiste plaats is. Het feit dat beide elkaar goed kennen uit het verleden speelt daarin een rol. " Frank was mijn coach bij Anderlecht én bij de Rode Duivels. Ik weet waar hij voor staat en ken zijn principes", reageert Kompany op de website van Anderlecht.

'Vince the Prince' heeft dan ook vertrouwen in de toekomstige samenwerking. "Hij kan de perfecte T1 zijn binnen het team waarmee we werken. Zijn inzicht, kennis van het Belgische voetbal, zijn autoriteit langs de lijn. Tijdens onze eerlijke, interne analyses kwamen we tot de conclusie dat dit in het belang van de club de beste keuze was."