Winnaar in Clement is toch ontgoocheld: Gewonnen als we met elf waren gebleven

Winnaar in Clement is toch ontgoocheld: "Gewonnen als we met elf waren gebleven"

01-10-2019 23:34
13

Als Belgische club een punt wegkapen op bezoek bij Real Madrid, dan kan je eigenlijk enkel tevreden zijn. Toch hinkte Club Brugge wat op twee gedachten na afloop van het 2-2-gelijkspel op speeldag twee van de groepsfase van de Champions League. Philippe Clement onderschrijft dat gevoel.

"Ik ben tevreden met het resultaat, maar toch ook wat ontgoocheld", vat de Club-trainer het gevoel in de kleedkamer samen bij Sporza. "Ik ben ervan overtuigd dat we hadden gewonnen als we met zijn elven op het veld waren gebleven", verwijst Clement naar de late rode kaart voor Ruud Vormer. Uit de vrije trap die daarop volgde, maakte Casemiro de gelijkmaker.

"Toch kan ik enkel trots zijn op mijn spelers, want ik had veel van hen gevraagd. Ze moesten niet alleen verdedigen van mij, maar ook zelf kansen creëren. Dit moet vertrouwen geven. Bovendien bewezen ze dat ze hun plaats in deze Champions League waard zijn", heeft Clement veel lof in huis voor zijn spelersgroep. Volgende uitdaging voor Club Brugge op het kampioenenbal: een tweeluik met Paris Saint-Germain.