Club Brugge stunt tegen Real Madrid, maar baalt na late rode kaart en gelijkmaker

Club Brugge stunt tegen Real Madrid, maar baalt na late rode kaart en gelijkmaker

01-10-2019 20:48
55

Club Brugge heeft voor een stunt gezorgd in de Champions League. Het speelde 2-2 gelijk op het veld van Real Madrid. Lang leek Blauw-Zwart zelfs op weg naar een zege, maar na een late rode kaart van Ruud Vormer kon Real Madrid nog een punt uit de brand slepen.

Na de 0-3 nederlaag tegen PSG in Parijs mocht Real Madrid thuis geen fout maken tegen Club Brugge. Zidane nam dan ook geen risico en bracht zijn grote namen aan de aftrap. Daar waren ook Courtois en Hazard bij. Clement moest vlak voor de aftrap nog een wijziging doorvoeren. Ricca overleefde de opwarming niet, waardoor Sobol alsnog in Estadio Santiago Bernabéu mocht starten.

Clement koos in Madrid voorin voor snelle mannen en die tactiek werkte volledig voor de pauze. Real Madrid had het balbezit en Club Brugge liet de thuisploeg komen. Na 9 minuten counterde Club Brugge perfect. Deli opende tot bij Vanaken, die op zijn beurt Tau bediende. De Zuid-Afrikaan legde vervolgens breed. Dennis kon daarna niet meer missen, en deed dat ook niet. Dennis had daarbij alle geluk van de wereld. Via zijn ene been ging het per ongeluk naar het andere been en de bal verdween achter Courtois. Het duurde even alvorens Club Brugge kon vieren. De lijnrechter vlagde immers voor buitenspel, maar dankzij de VAR kwam de 0-1 toch op het bord.

Na de 0-1 veranderde het spelbeeld. Real kreeg de bal en Club Brugge wachtte geduldig. Toen Modric op het middenveld de bal inleverde kon Dennis zelfs de score verdubbelen. Opnieuw had hij het geluk aan zijn kant. Net voor zijn schot viel Dennis bijna, maar uiteindelijk kon hij Courtois weer te grazen nemen. De fans van Real Madrid namen daarna Courtois op de korrel.

In de tweede helft stond Courtois niet meer op het veld. Een blessure en ziekte klonk het. Met 0-2 op het bord kon Real Madrid niet anders dan aanvalen. Dat gebeurde ook. Het was Ramos die de 1-2 op het bord kopte. Even hoopte Club Brugge nog op buitenspel, maar ook dit doelpunt keurde de VAR goed. 

Club Brugge sleepte zich naar het eindsignaal. Maar met nog vijf minuten op de klok kreeg Vormer zijn tweede gele kaart en rood. Zijn eerste gele kaart kreeg Vormer omdat hij zijn voet te hoog zwierde en het hoofd van Hazard mee had. Daarna kreeg hij geel voor een tackle op Vinícius.

Uit de vrije trap die daarop volgde kon Casemiro de 2-2 maken. Real Madrid ging daarna nog op zoek naar de winst, maar Club Brugge hield stand. Ondanks dat het 2-2 bleef was het toch balen voor Club Brugge. Een zege had gekund. Maar als je kunt balen na een 2-2 gelijkspel in Madrid wil dat heel wat zeggen. 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een stunt van Club Brugge! Het pakt een punt tegen Real Madrid! 👏👏👏👏 #REACLU #RMACLU #RMCLU #ClubBrugge #RealMadrid #UCL #ChampionsLeague #Dennis #Mignolet #Vanaken #Tau

Een bericht gedeeld door Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op