Anderlecht-fans geven Play-Off 1 al op: “Dat moeten ze communiceren”

Anderlecht-fans geven Play-Off 1 al op: “Dat moeten ze communiceren”

30-09-2019 14:14
33

RSC Anderlecht blijft op de sukkel. Het geloof van de supporters begint ook af te zwakken. Tegenover Belga doet Frank Eeckhout van het Fan Board zijn verhaal.

“Er is veel meer tijd nodig dan iedereen gedacht heeft”, begint Eeckhout. “Aanvankelijk speelden we mooi en dominant voetbal, maar bleven de resultaten uit. Tegen Brugge werden we ‘overpowered’, dat was het dieptepunt. Dat kan zo’n jonge ploeg wel overkomen, maar met het goed voetbal ebt ook het vertrouwen weg. En de weinig kansen die we krijgen, wringen we de nek om.”

Het vertrouwen in ‘The Process’ blijft. “Dat is geen holle leuze. We hebben jaren gesmeekt om jonge gasten een kans te geven. Dat gebeurt nu ook. Maar door de enorme druk hebben de jongeren schrik om te falen. Dat is niet goed, ze zouden vrij en onbezonnen moeten kunnen spelen. We willen vooral dat er eens een typeploeg op het veld staat, die drie vier weken dezelfde is. Dat Zulj opnieuw startte in de plaats van Lokonga, zorgde voor enorm veel frustratie bij de fans.”

Play-Off 1
Het vertrouwen in Play-Off 1 drijft echter weg. “Maar Play-Off 1 halen is quasi onmogelijk. Kijk eens hoeveel punten we moeten inhalen. Anderlecht zou er goed aan doen dat te communiceren. Dat kan verlossend werken voor de ploeg en de achterban. Bij de supporters zijn de verwachtingen nu veel te hoog", citeert Het Nieuwsblad.

“Die verdomde play-offs waar RSCA zo tegen is, kunnen nu in ons voordeel zijn. Door play-off 2 te winnen, kunnen we nog eens Europees spelen. Gelukkig winnen we in de beker van Beerschot, want de bekercompetitie is het belangrijkste. We hebben nu twee maanden tijd om te bouwen naar het volgende bekerduel”, aldus Eeckhout.