Hoedt heeft spijt van miljoenentransfer: 'Contract dat niet te weigeren viel'

Hoedt heeft spijt van miljoenentransfer: 'Contract dat niet te weigeren viel'

Gepubliceerd: vrijdag 27 september 2019 om 15:44vr 27-09-2019 om 15:44

Wesley Hoedt heeft spijt van zijn keuze om SS Lazio in 2017 in te ruilen voor een Premier League-avontuur bij Southampton. Twee jaar later komt Hoedt tot een pijnlijke conclusie over die transfer. "Ik had nooit naar Southampton moeten gaan, de transfer was een fout."

Southampton legde in 2017 zo'n zeventien miljoen euro neer en zag in Hoedt de ideale vervanger van de naar Liverpool vertrokken Virgil van Dijk. "Ik heb een fout gemaakt. Ik had een vijfjarig contract bij Lazio. Na twee jaar wilden ze dit contract opwaarderen en openbreken voor vijf jaar. Toen kwam Southampton om de hoek met een contract dat niet te weigeren viel. Elke speler wil graag spelen in de beste competitie ter wereld, de Premier League", verzucht Hoedt.

In gesprek met Sport/Voetbal Magazine doet Hoedt een boekje open over zijn mislukte avontuur in Engeland. "Ralph Hasenhüttl (manager Southampton, red.) vertelde me dat hij me een tweede kans wilde even. Die kans kwam er nooit. Ik trainde zes weken lang enorm hard, maar het was allemaal voor niks. Na een nieuw gesprek met hem besloot ik om mijn heil ergens anders te zoeken." De verdediger wordt dit seizoen verhuurd aan het Belgische Royal Antwerp FC.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws