Verheyen legt pijnpunten KRC Genk bloot: Alles ging verkeerd achterin

Verheyen legt pijnpunten KRC Genk bloot: "Alles ging verkeerd achterin"

Gepubliceerd: maandag 23 september 2019 om 12:00ma 23-09-2019 om 12:00

Gert Verheyen analyseert voor Het Nieuwsblad het voorbije voetbalweekend. Hij merkte onder meer op dat Genk geen enkele centrale verdediger in vorm heeft.

Na het debacle in Oostenrijk, slachtofferde Felice Mazzu vertrouweling Sébastien Dewaest. Daardoor belandden Jhon Lucumi en Carlos Cuesta centraal achterin tegen KV Oostende. Maar ook zij konden niet overtuigen. “Momenteel is er geen enkele centrale verdediger bij Genk die blijk geeft van vertrouwen”, aldus Verheyen.

Vooral Lucumi krijgt het hard te verduren. "Alles ging verkeerd, vooral in de eerste helft. Simpele passes kwamen niet aan of brachten een ploegmaat in moeilijkheden. Lucumi verliest bovendien het kopduel van Sylla bij de 1-1", is Verheyen niet mals voor de Colombiaan.

Toch mogen niet alle zonden Lucumi worden aangeschreven. "Genk heeft op dit moment geen stabiliteit achterin. Het enige excuus is dat de ploeg niet compact staat en de onderlinge afstanden heel groot zijn. Daardoor is het voor centrale verdedigers moeilijk", analyseert Verheyen het Genkse probleem.

Lucumi en co kunnen zich dinsdagavond herpakken met een bekerwedstrijd in en tegen KSK Ronse.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Moet Genk een nieuwe centrale verdediger aantrekken?

(292 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws