OPSTELLING: Drie wissels bij Club, Trebel duikt op in de basis van Anderlecht

OPSTELLING: Drie wissels bij Club, Trebel duikt op in de basis van Anderlecht

Gepubliceerd: zondag 22 september 2019 om 17:05zo 22-09-2019 om 17:05

Laatste update: zondag 22 september 2019 om 17:54zo 22-09-2019 om 17:54

Ondanks het grote verschil op de ranglijst bij Club Brugge - Anderlecht een onvervalste kraker om naar uit te kijken. Voor dit topaffiche krijgt Adrien Trebel zelfs een herkansing bij Anderlecht.

Club Brugge kwam doordeweeks in de Champions League tegen Galatasaray niet verder dan een tegenvallende 0-0. Met name de voorhoede kreeg na afloop de nodige kritiek. David Okereke is uiteindelijk de kind van de rekening geworden. Philippe Clement kiest voor Percy Tau, nadat de Zuid-Afrikaan woensdag nog negentig minuten vanaf de zijnlijn toe moest kijken.

Verder krijgt Eder Balanta voor de defensie de voorkeur boven Mats Rits. De derde en onverwachte wijziging heeft plaatsgevonden op de linksbackpositie. Federico Ricca is afgehaakt met een lichte blessure. Eduard Sobol is zijn logische vervanger.

Anderlecht telt met amper 5 op 21 al liefst negen punten minder dan Club Brugge, terwijl het al een wedstrijd meer speelde. Zoals we gewend zijn, ziet de basiself bij de Brusselaars er in vergelijking met vorige week weer heel anders op.

Meest opvallende naam is zonder enige twijfel die van Adrien Trebel. De Franse middenvelder maakt zich op voor zijn eerste minuten van het seizoen, nadat hij sinds deze zomer persona non grata was. Trebel krijgt een nieuwe kans vanwege de schorsing van Albert Sambi Lokonga. Voorts is er het basisdebuut van Derrick Luckassen, terwijl Francis Amuzu en Pieter Gerkens het ook vanaf minuut één mogen laten zien.

Ditmaal zijn Sieben Dewaele, Michel Vlap en Luka Adzic de gepasseerde pionnen. Zij hebben op de bank het gezelschap van Vincent Kompany, die terug inzetbaar is na enkele weken blessureleed.

Poll

Geloof jij in een stunt van Anderlecht?

(73 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws