KBVB blijft voor volledige renovatie van de Heizel gaan: Geven niet op

KBVB blijft voor volledige renovatie van de Heizel gaan: "Geven niet op"

19-09-2019 17:10
6

De Belgische Voetbalbond leed serieus gezichtsverlies in Europa toen Brussel werd geschrapt als speelstad voor het EK 2020. Dit als gevolg van een streep door de bouw van het Eurostadion. In plaats van een gloednieuwe voetbaltempel, mikt de KBVB nu op een volledige renovatie van het Koning Boudewijnstadion.

Er zijn nog geen middelen om de Heizel om te toveren tot Golden Generation Arena. Brussel-Stad, dat eigenaar van het stadion is, heeft wel toegezegd om voor maximaal 1,5 miljoen euro per jaar aan kleine ingrepen door te voeren. In eerste instantie gaat het om verplaatsing van kleedkamers, pers- en veiligheidsvoorzieningen, logistieke ruimtes, parkings en nooduitgangen. Dat schrijft Het Nieuwsblad donderdag.

De herstelwerkzaamheden laten toe dat de Rode Duivels ook het komende jaar weer op de Heizel kunnen acteren. Daarnaast kunnen ook de bekerfinale en Memorial Van Damme blijven plaatsvinden. Hoewel de KBVB groter droomt, is men tevreden over de toezegging vanuit de hoofstad. Dat zegt KBVB-woordvoerder Pierre Cornez bij Belga.

Goede richting
"Dat er nu ook aanpassingen komen en de activiteiten zoals de voorbije jaren kunnen doorgaan, is voor de KBVB een eerste stap in de goede richting. Wij blijven vragende partij voor een volledige renovatie en zullen daar ook het initiatief voor blijven nemen samen met Golazo (organisator Memorial, nvdr.). Dit is slechts het begin van een proces. We geven de Golden Generation Arena niet op. Ons standpunt is niet veranderd", aldus Cornez.

No Poll