Joos is streng voor Anderlecht na nieuw ontslag: 'Koester ze!'

Joos is streng voor Anderlecht na nieuw ontslag: 'Koester ze!'

Gepubliceerd: zondag 15 september 2019 om 20:46zo 15-09-2019 om 20:46

Sinds de komst van Marc Coucke bij RSC Anderlecht werden er al heel wat veranderingen doorgevoerd. Daar hoorden ook enorm veel ontslagen bij. Dat zint Filip Joos niet.

Vooral het ontslag van Simon Schoonjans, de materiaalman bij Anderlecht, ligt Joos bijzonder zwaar. In zijn column in De Standaard is hij streng voor Anderlecht. Zo schrijft Joos dat Schoonjans als jonge knaap ging solliciteren bij Anderlecht om vrijwillig materiaalman te worden. 'Hij mocht beginnen, verzorgde mee het veld, deed klusjes overal.'

'Bleek daarbij zo pienter dat Herman Van Holsbeeck hem aan boord hees, in vast dienstverband. En was nu al een poos materiaalman, met ideeën over de invulling van die job. En hij kende ook nog iets van voetbal, in die mate zelfs dat ik Hein Vanhaezebrouck weleens met hem zag praten, voor de match. En Hein praat alleen maar over voetbal, dat weet iedereen', aldus Joos.

Belangrijke pion
Volgens Joos was hij dan ook bijzonder waardevol voor Anderlecht. 'Kortom: een jongen die je uit alle macht bij je club wil houden. Daar is bij Anderlecht anders over beslist. Zijn ontslag is een voorbeeld van hoe rücksichtslos het kapitaal met arbeiders kan omgaan.'

'Cultuurbewakers zijn, anders dan algemeen wordt aangenomen, zelden voetballers of bestuurslui, veel vaker zijn het mensen als Napoli (zoals hij Schoonjans noemt), Pier, Betty. Die ontsla je niet, die koester je', aldus Joos.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Joos gelijk?

Ja
83%
Nee
17%
(1217 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws