Kompany is één van de allergrootsten in geschiedenis van Belgische sport

"Kompany is één van de allergrootsten in geschiedenis van Belgische sport"

12-09-2019 20:45
9

Vincent Kompany nam woensdag afscheid van Man City. Bij The Citizens is hij al één van de legendes in de clubgeschiedenis. Volgens Peter Vandenbempt is hij dat ook in de Belgische sportgeschiedenis.

De radiostem steekt zijn bewondering voor de verdediger niet onder stoelen of banken. "Ik denk dat Kompany een van de allergrootste figuren is in de Belgische sportgeschiedenis", geeft hij aan bij Sporza.

"Eddy Merckx is een wereldwijd merk, met dien verstande dat in Afrika en Azië weinig of niet competitief gefietst wordt. Maar in die markten kennen ze wel Vincent Kompany", aldus Vandenbempt.

Volgens hem is Kompany dan ook één van de grootste Belgische atleten ooit. "Het is nu wel een ander tijdperk dan dat van Merckx, maar Kompany is - samen met eerder Justine Henin en Kim Clijsters - een van de grootste exportproducten in de sportgeschiedenis van ons land. Hij is een echte ambassadeur voor België", zegt hij. "België is fier op zijn chocolade en Kompany is ook zo'n product", besluit Vandenbempt.