'Vergeten' Genk-speler blikt terug op Real Madrid: Ze kwamen van overal

'Vergeten' Genk-speler blikt terug op Real Madrid: "Ze kwamen van overal"

Gepubliceerd: dinsdag 10 september 2019 om 11:45di 10-09-2019 om 11:45

KRC Genk deed in 2002 voor het eerst mee aan de Champions League. Het mocht zelfs naar Bernabeu voor een confrontatie met Real Madrid. Kevin Vanbeuren (nu 38) stond toen in de basis als rechtsachter.

Vanbeuren kon uiteindelijk nooit helemaal doorbreken in het shirt van Genk. "Toch blijft voetballen in Bernabeu iets onvergetelijks", verklaart hij in Het Belang Van Limburg. 

"Ik vind het alleen jammer dat ik me, waarschijnlijk omdat ik heel gestresseerd was, zo weinig details herinner. Wel dat die tribune enorm steil was en heel dicht tegen de zijlijn stond. Het deed het veld klein lijken toen we erop trainden. Tijdens de match bleek het nochtans veel te groot, zeker na rust kwamen de spelers van Real van overal. Roberto Carlos kwam vaak op me afgestormd."

Het waren meteen de laatste minuten van Vanbeuren in de Champions League. "Dat was zuur, ik denk niet dat ik daar als enige aan de oorzaak lag van de 6-0. Ik heb het ook lang moeilijk gehad om over die periode te praten. Intussen heb ik het een plaats gegeven. Het is moeilijk te zeggen waar het uiteindelijk is fout gelopen. Ik heb enkele verkeerde keuzes gemaakt en de begeleiding van de jongeren was zeventien jaar geleden ook niet wat ze nu is. Het zij zo, ik koester intussen de herinnering aan een match in Bernabeu. Al zal ik er nooit zelf over beginnen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws