Gent zwoegt zich naar gelijkspel tegen Rijeka en gaat naar de Europa League

Gent zwoegt zich naar gelijkspel tegen Rijeka en gaat naar de Europa League

29-08-2019 21:50 Laatste update: 21:55
29

KAA Gent mag zich opmaken voor de groepsfase van de Europa League. Het had genoeg aan een 1-1 gelijkspel in Kroatie, tegen Rijeka.

KAA Gent mocht in Kroatië een voorsprong verdedigen. De taak was dus duidelijk, het mocht geen tegendoelpunt slikken. Het ging toch vol in de aanval en kreeg ook de beste kansen. Doelpunten vielen er aanvankelijk niet te noteren.

Dat aanvallende spel (en bijhorend balbezit) had ook zijn risico's. Gent bewees de voorbije weken dat het de nul moeilijk kan houden. Dat deed het opnieuw tegen Rijeka. Na een half uur voetballen scoorden de Kroaten vanuit het niets. Rijeka mocht dromen van de kwalificatie. Lang kon het daar echter niet van genieten. Niet veel later maakte Plastun er 1-1 van. Gent virtueel weer op weg naar de groepsfase van de Europa League.

Na de pauze bleef het balbezit voor Gent, maar kansen puurde het daar niet uit. Het waren de Kroaten van Rijeka die op zoek gingen naar dat belangrijke doelpunt. Bij Gent was het toch vooral hopen op het gelijkspel.

Dat kreeg het ook. De Kroaten scoorden niet meer, het bleef 1-1.