Courtois legt vinger op wonde: Gent heeft Depoitre, precies wat Anderlecht mist

Courtois legt vinger op wonde: "Gent heeft Depoitre, precies wat Anderlecht mist"

Gepubliceerd: zondag 25 augustus 2019 om 10:02zo 25-08-2019 om 10:02

Helemaal los is KAA Gent nog niet, maar al bij al mag de seizoensstart gezien worden. In de Jupiler Pro League zitten de Oost-Vlamingen aan zeven op twaalf, terwijl de poulefase in de Europa League in zicht blijft na een 2-1-zege tegen HKN Rijeka. Imke Courtois ziet het wel goed komen.

Daarbij wijst de analiste voornamelijk naar de inkomende transfer van Sven Kums. "AA Gent voetbalt nog steeds niet overtuigend, maar met Kums erbij komt de motor nu wel op toeren. Sven kan wat meer lijn in het spel brengen", voorspelt Courtois in haar rubriek voor De Zondag.

Daarnaast ziet Courtois nog een tweede troefkaart bij de Buffalo's. "En Gent heeft Depoitre natuurlijk. Een spits die een goal maakt. Precies dus dat wat Anderlecht mist", deelt de oud-international nog een sneer uit richting Brussel.

Gent haalde Depoitre deze zomer terug naar het oude nest en voorlopig ontgoochelt de aanvaller niet. In totaal stond hij al vier keer aan het kanon, waarvan drie keer Europees. Dat is meer dan de hele selectie van Anderlecht samen: paars-wit kon in vijf competitieduels amper drie doelpunten maken.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Zou Anderlecht Depoitre kunnen gebruiken?

(496 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws