Genk zag af tegen Anderlecht: Het speelde echt heel goed

Genk zag af tegen Anderlecht: "Het speelde echt heel goed"

Gepubliceerd: zaterdag 24 augustus 2019 om 12:01za 24-08-2019 om 12:01

KRC Genk kende geen makkelijke avond tegen RSC Anderlecht. Het had het bijzonder moeilijk tegen de Brusselaars, maar wist uiteindelijk toch nog met 1-0 te winnen.

"Een belangrijke zege", zuchtte Bryan Heynen bij Het Laatste Nieuws. "Een thuiszege doet altijd deugd, eentje tegen Anderlecht zorgt sowieso voor een boost. Maar we hebben afgezien."

Geen oplossingen
"Anderlecht speelde heel goed", voegde Heynen er nog aan toe. "Wij vonden geen oplossing en Kompany vond voortdurend de vrijstaande Chadli, daardoor moesten wij constant achteruit. Eens we zelf in balbezit kwamen, ontbrak het ons aan frisheid om acties op te bouwen."

Dat zag ook Aly Samatta. "Anderlecht was de betere ploeg voor rust, daar moeten we niet flauw over doen", aldus de Tanzaniaan. "Meestal zijn wij de ploeg met het meeste balbezit, daar voelen we ons ook het beste bij. Vandaag was het moeilijk om zelf het spel te maken. Maar wat telt, is de eindstand op het bord."
Na de rust kreeg Genk wel meer overwicht. "We hebben tijdens de rust de puntjes op de i gezet en vanaf dan hield iedereen zich aan de afspraken", aldus Samatta.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws