Club Brugge krijgt geen penalty, Gumienny hekelt uitleg Referee Department

Club Brugge krijgt geen penalty, Gumienny hekelt uitleg Referee Department

Gepubliceerd: woensdag 21 augustus 2019 om 20:00wo 21-08-2019 om 20:00

De niet toegekende strafschop aan Club Brugge in het duel tegen KAS Eupen is niet de fout van de VAR, wel van scheidsrechter Bram Van Driessche. Dat heeft het Referee Department besloten. Een besluit waar Serge Gumienny zich maar moeilijk in kan vinden.

Volgens het Referee Department kon de VAR niet ingrijpen omdat de scheidsrechter goed opgesteld stond om de fase zelf te beoordelen. "Het was dus geen clear error", motiveerde het Referee Department, dat oordeelt dat er "niet te veel onderbrekingen" mogen gebeuren tijdens het spel.

Ex-scheidsrechter Gumienny begrijpt er niets meer van. "Te veel onderbrekingen? Het gaat toch om strafschoppen, doelpunten en buitenspel waar de VAR ingrijpt. Dat zijn toch niet veel onderbrekingen", klinkt het bij Het Nieuwsblad.

Duidelijk strafschop, wél clear error
"De VAR is niet in fout? Dit is vlees noch vis. Terwijl iedereen ziet dat dit een strafschop is. Hier is geen sprake van interpretatie, het is dus wel een clear error. Ook al sta je er met je neus op, dan nog kan je een clear error maken", geeft Gumienny aan.

Volgens hem kunnen er nog problemen uit voortkomen. "Deze uitleg? Neen. Wat moet een jonge ref hier nu van denken? Dit geeft mij weer eens de indruk dat de hele reorganisatie van de werking van de scheidsrechters geen stap vooruit is", besluit hij.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws