Entourage van Denayer reageert: Jason is nooit ondervraagd door Franse politie

Entourage van Denayer reageert: "Jason is nooit ondervraagd door Franse politie"

Gepubliceerd: woensdag 21 augustus 2019 om 18:38wo 21-08-2019 om 18:38

Laatste update: woensdag 21 augustus 2019 om 18:44wo 21-08-2019 om 18:44

Dinsdag doken er in de Belgische media plots geruchten op dat Jason Denayer ondervraagd zou zijn door de Franse politie in een schandaal rond koppelarij. Dat blijkt uiteindelijk een misverstand te zijn.

Denayer werd gespot op een feestje georganiseerd door Stephanie V.,  die in Frankrijk voor de correctionele rechtbank staat voor fiscale fraude en koppelarij. "De Belgische pers heeft een kettingreactie ontketend op basis van fout onderzoek. Jason is nooit ondervraagd door de Franse politie en is ook niet uitgenodigd voor een ondervraging", vertelde Jesse De Preter, de makelaar van de verdediger, aan Het Laatste Nieuws.

"Zelfs dat lokale Franse krantje schrijft zoiets niet. Jason wordt enkel genoemd als een genodigde op een feestje waar overigens tientallen anderen mensen rondliepen. Dat feestje moet overigens dateren van makkelijk twee jaar geleden. De rest van het artikel gaat helemaal niet over Jason. Hij heeft hier niks mee te maken. Punt."

Wraakroepend
"Hij wordt in het hele dossier niet eens genoemd", vervolgde De Preter. "Hij wordt hierbij gesleurd omdat er een foto opduikt op één van de evenementen van de organisator in kwestie. Dat is een ziekte in het uitgaansleven: zodra een bekend voetballer ergens binnenkomt maakt de organisator er een selfie mee en zet hem op de sociale media. Om publiciteit te maken. Dat is ook hier zo gegaan. Maar aanwezig zijn op een feest: mag dat dan niet?”

"De politie heeft hem nooit een vraag gesteld. Laat staan dat hij ondervraagd is, zelfs niet als getuige. Jasons naam wordt gewoon zijdelings in het Franse krantje genoemd om het geheel sappiger te maken. Terwijl hij een volledige buitenstaander is in dat geheel. Jason keurt de praktijken die onderzocht worden ten zeerste af. Hij heeft in zijn hele leven niet eens één glas alcohol gedronken, louter uit morele redenen. Die gast leeft zo sober. Gaat eigenlijk zelden uit. En dan wordt hij met dit soort verhalen geconfronteerd. Dat is wraakroepend", besloot de makelaar.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws