Ook Wuytens gaat Antwerp-fans missen: Als liefhebber vind ik het zonde

Ook Wuytens gaat Antwerp-fans missen: "Als liefhebber vind ik het zonde"

Gepubliceerd: woensdag 21 augustus 2019 om 15:30wo 21-08-2019 om 15:30

Stijn Wuytens speelt donderdag met AZ Alkmaar tegen Antwerp. Zoals bekend zijn de fans van Antwerp niet welkom in Enschede, waar de match gespeeld wordt. Wuytens is een ex-speler van concurrent Beerschot, maar vindt het toch spijtig.

"Dit levert ons misschien een klein voordeel op, maar puur als liefhebber vind ik het zonde dat de fanatieke supporters niet binnen mogen", geeft hij aan bij Het Nieuwsblad. "Dat komt de sfeer in het stadion niet ten goede. Het viel me op dat iedereen in de groep benieuwd was naar hun fans. Die fameuze trip naar Plzen had natuurlijk serieuze verwachtingen geschapen. Ik vermoed dat er hierdoor misschien nog méér volk naar de terugmatch komt kijken."

Wuytens zal Antwerp alvast niet onderschatten. "Volgens mij wordt het een dubbeltje op zijn kant. We zullen scherp moeten zijn om Antwerp pijn te doen. Mbokani is levensgevaarlijk en het duo Refaelov-Hairemans kan maar beter zo weinig mogelijk de bal hebben."

Wuytens speelde in het verleden bij Beerschot, maar wel in het jaar van het faillisement. "Door omstandigheden is dat verhaal slecht geëindigd, maar verder is dat jaartje in België heel hard meegevallen. Antwerp speelde toen nog in Tweede klasse. Ik heb de beruchte rivaliteit tussen die twee ploegen nooit echt meegemaakt. Of ik een voorkeur heb? Neen, Beerschot is een mooie club, net als Antwerp dat nu weer een voorsprong te pakken heeft. De sfeer bij Antwerp is met weinig andere ploegen te vergelijken."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws