Anderlecht heeft veel kans om vrijdag te winnen van Racing Genk

"Anderlecht heeft veel kans om vrijdag te winnen van Racing Genk"

Gepubliceerd: woensdag 21 augustus 2019 om 11:00wo 21-08-2019 om 11:00

Laatste update: woensdag 21 augustus 2019 om 11:11wo 21-08-2019 om 11:11

KRC Genk en Anderlecht spelen vrijdag de eerste topper van het seizoen. Opvallend genoeg geeft Hein Vanhaezebrouck het voordeel aan Anderlecht, dat dit seizoen nog niet heeft gewonnen.

"Het is de eerste topmatch dit seizoen en ik denk dat de druk toch vooral bij Genk ligt", geeft hij aan bij Het Nieuwsblad. "Als het verliest, is dat al de tweede keer in eigen huis. Bij Anderlecht lijken ze van binnenuit geen druk te leggen, dus dat komt Kompany en co. goed uit. Als ze op voorsprong komen, raken ze misschien in een flow. Ik geef hen alleszins veel kans om te winnen."

Vanhaezebrouck ziet namelijk progressie bij paars-wit. "Die 2 op 12 van Anderlecht is zorgwekkend, daar kan je niet omheen. Toch zie ik vooruitgang in het spel. Ik zie al veel meer infiltraties vanuit het middenveld en vanop de flank. Met Kompany en nu ook Sandler hebben ze twee verdedigers die over een vrij goeie lange bal beschikken en zo de lopende mensen kunnen bedienen."

Vanhaezebrouck ziet alle aanwinsten op termijn renderen. "Chadli blijkt een schot in de roos, die gaat veel bijbrengen. Kompany, Chadli, Vlap, Nasri ook: dat zijn toch meerwaardes tegenover vorig seizoen. Ik vind dat ze nu gewapend zijn om mee te doen voor die tweede plaats. Omdat ze ook geen Europees voetbal spelen - dat levert sowieso punten op - en omdat ik nog geen kleinere club zodanig indruk zag maken dat ik dacht: die spelen Play-off 1."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wint Genk thuis van Anderlecht?

(1945 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws