Ferrera laat zijn licht schijnen over Anderlecht: Dit kan jaren duren

Ferrera laat zijn licht schijnen over Anderlecht: "Dit kan jaren duren"

Gepubliceerd: maandag 19 augustus 2019 om 19:45ma 19-08-2019 om 19:45

Anderlecht is nog niet uit de startblokken geschoten in deze nieuwe competitie. Na vier matchen telt het nul zeges. Yannick Ferrera laat bij Het Laatste Nieuws zijn licht schijnen op de recordkampioen.

Nu krijgt Anderlecht een aartsmoeilijk programma voorgeschoteld. "Ik hoor alvast dat Anderlecht trouw zal blijven aan z’n filosofie. Dat juich ik toe", vertelt Ferrera. "Maar: op korte termijn heeft zo'n ploeg toch vooral nood aan punten. Alleen door te winnen, zullen de spelers vertrouwen krijgen. En vertrouwen verandert alles. Als iedereen in zichzelf gelooft, is het zoveel makkelijker om die dominante filosofie in de praktijk te brengen."

Ferrera weet waarover hij spreekt. "Ik maakte het zelf mee als coach van KV Mechelen. In het eerste jaar ging alles top. Maar het tweede seizoen begon lastig – kleine details als een bal op de paal beslisten over winst of verlies – waardoor de ploeg plots in een negatieve spiraal zat. Dat zie je altijd terug in de manier waarop je voetbalt."

Ferrera gelooft wel rotsvast in het project van Vincent Kompany. "Anderlecht moet zijn stijl niet aan de kant schuiven. Integendeel. Het is zo mooi wat ze daar willen creëren. Maar het zal maanden, misschien zelfs jaren duren vooraleer de filosofie er helemaal zal staan. Geef Kompany dus de tijd. Is het een moeilijker jaar? Dan is het zo. Het zou mooi zijn moest hij trouw kunnen blijven aan zijn stijl, en dat koppelen aan resultaten."

Poll

Wint Genk thuis van Anderlecht?

(1944 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws