Clement reageert op uitstel voor Club Brugge: Was niet onze vraag

Clement reageert op uitstel voor Club Brugge: "Was niet onze vraag"

Gepubliceerd: maandag 19 augustus 2019 om 19:00ma 19-08-2019 om 19:00

Club Brugge zal zaterdag niet moeten spelen tegen Sporting Charleroi. Dat heeft de kalendercommissie beslist. Club krijgt uitstel om de terugwedstrijd tegen LASK Linz voor te bereiden, maar dat is niet op eigen vraag.

"Die vraag is niet van ons gekomen, wel van Gent en Antwerp", maakt Clement duidelijk bij Sporza. "Die vraag kwam dan op ons bord terecht. We hebben beslist om solidair te zijn in dat verhaal en ook onze wedstrijd uit te stellen. Die beslissing is zeker geen nadeel en was ook al genomen bij die andere ploegen."

Clement hoopt dat dat uitstel een voordeel kan geven. "Het is geen Belgisch gegeven, wel een Europees gegeven. Het gebeurt ook in andere landen. Het is geen verkeerde beslissing. Hoe meer clubs zich kwalificeren, hoe beter voor onze toekomst."

Clement vindt wel dat deze situatie beter kon worden aangepakt. "Uitstel geeft geen garantie op kwalificatie. En we moeten voor het seizoen ook goed nadenken over de kalender, dat je met zulke dingen rekening kunt houden in de toekomst."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws