Barcelona of Real Madrid voor Neymar: Suárez de klos, Hazard moet moven

Barcelona of Real Madrid voor Neymar: Suárez de klos, Hazard moet moven

Gepubliceerd: donderdag 15 augustus 2019 om 16:30do 15-08-2019 om 16:30

Wordt het Santiago Bernabéu of een terugkeer in Camp Nou voor de meest besproken voetballer van dit moment? Neymar wil weg uit Parijs, PSG is bereid om mee te werken aan een vertrek en zowel Real Madrid als FC Barcelona hoopt het Braziliaanse enfant terrible voor het verstrijken van de transferdeadline te strikken. De komst van Neymar gaat de trainers van beide supermachten sowieso de nodige hoofdbrekens bezorgen. 

Medio juli meldde Neymar zich voor zijn eerste training van het nieuwe seizoen en sindsdien wemelt het dagelijks van de wilde geruchten rond de 27-jarige ster. Volgens Spaanse en Franse media is er sprake van een heuse titanenstrijd tussen FC Barcelona en Real Madrid. Of de Braziliaanse pingelaar überhaupt wel in de plannen of filosofie van trainers Ernesto Valverde en Zinedine Zidane past, lijkt inmiddels bijzaak. Het gaat nu om eer, om ego's. Als Neymar voor Real kiest, is dat een nederlaag voor aartsrivaal Barça - en vice versa. 

Los van mogelijke ruildeals, eventuele huurconstructies en gigantische afkoopsommen: hoe moet of kan Neymar eigenlijk worden ingepast in de teams van de twee clubs? Bij zowel Barça als Real lijkt de komst van het probleemkind op het eerste gezicht niet direct logisch, gezien het beschikbare spelersmateriaal. 

FC Barcelona: één superster de klos
Mocht Neymar na twee jaar terugkeren in Camp Nou, dan beschikt Valverde over vier supersterren voor drie posities. Beter gezegd: drie sterren voor twee posities. Op rechts is Lionel Messi natuurlijk onaantastbaar. De voorhoede van Barça bestond afgelopen jaar doorgaans uit Messi, Luis Suárez en Philippe Coutinho of Ousmane Dembélé. De Braziliaan en de Fransman staan nog steeds onder contract in Catalonië en Barça voegde Antoine Griezmann voor 120 miljoen euro aan de selectie toe. 

Haalt de kampioen van Spanje Neymar inderdaad terug, dan is Suárez waarschijnlijk het kind van de rekening. Met zijn 32 jaar is hij sowieso de oudste van het superkwartet. Afgelopen seizoen klonken links en rechts al wat opmerkingen over de fitheid van Suárez. Natuurlijk speelt Barcelona dusdanig veel wedstrijden - minimaal 55 à 60 - dat hij sowieso genoeg speeltijd kan maken. Tijdens de oefencampagne speelde Griezmann vooral op links. De Fransman zal vreemd opkijken  als Barça inderdaad besluit om Neymar aan te trekken. Zijn rol binnen het elftal verandert daarmee compleet. 

Real Madrid: luxeprobleem op links
Bij Real Madrid hoopt men voor het sluiten van de transfermarkt nog op twee grote aankopen: Neymar én een middenvelder. De komst van Paul Pogba (Manchester United) is waarschijnlijk onhaalbaar en dus staat Donny van de Beek nu met stip bovenaan het lijstje van De Koninklijke. Ajax-directeur Marc Overmars zei dinsdag weliswaar dat hij dit seizoen op Van de Beek hoopt en rekent, maar als Real écht gas geeft en bereid blijkt om 50 miljoen euro te betalen voor de Oranje-international, valt een overstap naar de Primera Division niet meer tegen te houden voor de kampioen van Nederland. 

Ligt de komst van Neymar bij Barça al niet voor de hand, in Madrid zou het aantrekken van de Braziliaan compleet de logica tarten. In de persoon van Eden Hazard haalde Real deze zomer voor 100 miljoen een topspeler in huis die op exact dezelfde positie als Neymar speelt. Bovendien beschikt Zinedine Zidane óók over Vinícius Júnior en Rodrygo, twee enorme talenten die juist op links goed uit de voeten kunnen. Dat zijn dus vier spelers voor één plek. Op rechts kan Zidane kiezen uit Lucas Vázquez en Gareth Bale, maar de situatie van laatstgenoemde is bekend. Zidane en Real zien Bale liever vandaag dan morgen vertrekken. Mogelijke oplossing: een rol voor Hazard op rechts, of misschien achter de spits? 

Hoe gaat Barça of Real eruit zien met Neymar? Suárez de pineut? Hazard op rechts of achter de spits? Deel je mening in de comments! 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spelers geboren in de jaren '80, '90 en '00. Wat is jouw perfecte voorhoede? Je mag maar één speler per generatie kiezen!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws