Club Brugge sleept zich naar de Play-Offs van de Champions League

13-08-2019 21:19 Laatste update: 21:36
80

Club Brugge is nog altijd in de running voor de groepsfase van de Champions League. Dinsdag had het na de 1-0 zege uit de heenmatch genoeg aan een 3-3 gelijkspel tegen Dynamo Kiev om zich voor de Play-Offs van het Kampioenenbal te plaatsen.

Philippe Clement moest niet lang over zijn opstelling nadenken. De trainer van Club Brugge kon op zijn sterkste elftal rekenen. In vergelijking met de heenmatch die Club Brugge met 1-0 won, noteerden we één verandering. Mechele verving Mitrovic. Kiev deed het met vier nieuwe namen.

De voorsprong uit de heenmatch was in de terugmatch meteen verdwenen. Na vijf minuten moest Club Brugge al achtervolgen in Kiev. Op de eigen rechterkant was Club Brugge nergens en de 1-0 was daar een voorbeeld van. Uiteindelijk was Buyalsky de gevierde man bij de thuisploeg.

Een antwoord had Club Brugge niet in huis. Het balbezit bleef voor de thuisploeg en Blauw-Zwart kampeerde vooral op eigen helft. Dennis, Tau en Okereke werden amper in het spel betrokken. De linies vonden elkaar niet in het broeierige stadion. Toen het plots ging regenen viel ook de gelijkmaker uit de lucht. Na een corner van Vormer toonde Deli zijn kracht. Ter hoogte van de stip sprong de verdediger hoger dan iedereen en kopte knap de belangrijke gelijkmaker op het bord.

Ook na de rust kreeg Club Brugge meteen een treffer tegen. Nadat de bal eerst tegen de paal ging, kon Shepelev voor de 2-1 zorgen. Zo kregen we een spannende, maar geen goede tweede helft.

Beide ploegen wisten niet echt goed wat doen. Moesten ze nu aanvallen of verdedigen. Uiteindelijk zat het venijn in de staart. Op acht minuten van het einde kreeg Burda rood (2x geel). Maar Club Brugge stond amper een minuut met een man meer op het veld. Na de vrije trap van de rode kaart botste Tau tegen de keeper. De scheidsrechter toonde ook Tau zijn tweede geel kaart van de match en zo was het tien tegen tien.

In de 88e minuut zette Vormer de 2-2 op het bord. Alles en iedereen bij Club Brugge ging uit de bol. De kwalificatie leek een zekerheid, maar toen volgde nog een eigen doelpunt van Mechele. Kiev zette nog alles op alles, maar invaller Openda had het laatste woord. Openda zorgde voor de 3-3 en het feest bij Club Brugge.

Club Brugge plaatst zich dus voor de Play-Offs van de Champions League. In de volgende ronde neemt Blauw-Zwart het op tegen LASK of Basel. Die twee ploegen spelen nu nog tegen elkaar. Aan de rust is het nog 0-0. LASK won de heenmatch met 1-2.

Dit bericht bekijken op Instagram

Club Brugge heeft ervoor gestreden en stoot door naar de volgende ronde na een 3-4 overwinning over twee wedstrijden tegen Dynamo Kiev! #ClubBrugge #Deli #Mechele #Mata #DynamoKiev #DYNCLU #DINCLU