UPDATE: Ook Openda krijgt strafvermindering van Geschillencommissie

UPDATE: Ook Openda krijgt strafvermindering van Geschillencommissie

05-08-2019 12:45 Laatste update: 06-08-2019 17:11
39

Loïs Openda moet mogelijk een tijdje brommen na zijn rode kaart tegen STVV. Het Bondsparket eist namelijk drie speeldagen schorsing voor hem. Olivier Deschacht krijgt een voorstel voor één speeldag.

De uitsluiting van invaller Openda was erg dom, want het stond toen al 6-0 voor Club. Op aangeven van de VAR werd hij van het veld gestuurd na een stevige fout. Echt een aderlating is zo'n schorsing echter niet voor Club, aangezien Openda door de komst van David Okereke toch naar het achterplan is verschoven.

Zulte Waregem gaat Deschacht mogelijk één speeldag moeten missen. Hij haalde tegen Standard een doorgebroken speler neer, al was daar veel discussie rond. De VAR vroeg zelfs aan ref Erik Lambrechts om naar de beelden te kijken, maar die hield voet bij stuk. De schorsing is hoe dan ook vervelend voor Essevee, want Deschacht kreeg net een contract om het tekort aan verdedigers op te vangen.

Update 05/08, 15.17: Zulte Waregem gaat in beroep tegen het schorsingsvoorstel van het Bondsparket. Dat laat Essevee maandag weten via de eigen webstek. 'SV Zulte Waregem oordeelt dat de strenge beslissing van de ref voldoende is en gaat bijgevolg in beroep tegen het voorstel van het Bondsparket', klinkt het.

Update 06/08, 07.30: Na Zulte Waregem gaat nu ook Club Brugge in beroep, aldus Het Laatste Nieuws. Blauw-Zwart vindt het schorsingsvoorstel van drie speeldagen voor Openda te zwaar en aanvaardt ze niet. De zaak wordt dinsdag behandeld voor de Geschillencommissie.

Update 06/08, 17.11: Niet enkel Olivier Deschacht, maar ook Lois Openda krijgt strafvermindering van de Geschillencommissie. Club Brugge ging in beroep en moet Openda nu twee weken missen. Ook krijgt de club een boete van 2.000 euro.