Standard boekt makkelijk thuisoverwinning tegen Zulte Waregem na rood Deschacht

03-08-2019 19:53
15

Standard Luik heeft zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen. De ploeg van Michel Preud'homme nam makkelijk afstand van Zulte Waregem en won met 4-0.

De wedstrijd kon moeilijk beter beginnen voor de Rouches. Een vrije trap van Amallah week af op Walsh en de bal verdween over Bansen in het doel van Zulte Waregem. Het tempo lag hoog op Sclessin, maar de thuisploeg kon de kansen in de eerste helft niet afwerken.

Zulte Waregem leek te overleven, tot Lestienne kort voor de rust door de buitenspelval glipte. De linkspoot kwam alleen voor de goal en zette de 2-0 op het scorebord. Standard komt als duidelijke winnaar uit de eerste helft en de overwinning was zo goed als binnen.

Zeker toen Deschacht amper twee minuten na de koffie aan de noodrem ging hangen. De verdediger mocht met rood naar de kleedkamer. Standard kreeg nadien veel kansen om de score uit te diepen, maar het derde doelpunt kwam pas twintig minuten voor affluiten.

Emond werd diep gestuurd door Lestienne en maakte het af met een gekraakt schot. Enkele minuten later stond Emond opnieuw aan het kanon. De aanvaller maakte zijn tweede van de avond na een geweldige actie van Carcela.

Dankzij deze overwinning beginnen Michel Preud'homme en de Rouches met zes op zes aan de competitie. Volgend weekend trekt Standard naar Sint Truiden.