Van Damme spaart bestuur van Sporting Lokeren niet na pijnlijke blunder

Van Damme spaart bestuur van Sporting Lokeren niet na pijnlijke blunder

03-08-2019 15:00 Laatste update: 15:05
12

Sporting Lokeren heeft zijn eerste competitiematch met 1-0 verloren van Beerschot. Opvallend genoeg was aanwinst Jun Amano er niet bij. Die bleek niet speelgerechtigd, ook al is hij al vier weken op Daknam.

Hetzelfde geldt voor verdediger Omri Ben Harush, die zelfs vorig seizoen al bij Lokeren speelde. Voorzitter Louis De Vries heeft het over een administratieve fout. Jelle Van Damme kon er bij TV Oost duidelijk niet om lachen.

"Ik vind dat vrij amateuristisch ook van ons, van de club. Amano is een jongen die hier al drie-vier weken zit en dan krijg je vandaag pas te horen dat hij niet speelgerechtigd is. Dat kan niet. Harush snap ik helemaal niet, want die zit hier al een jaar. Dat is niet de oorzaak van het verlies, maar die dingen kunnen niet. Zo simpel is het."

"Er is een administratieve fout gebeurd, waardoor de aansluitingskaart van Amano pas vrijdagochtend bij de bond aankwam", vertelt De Vries. "Daardoor was hij niet speelgerechtigd, want je moet 24 uur aangesloten zijn. We gaan dit onderzoeken. Een blunder? Ik weet niet wat er gebeurd is."