Vanhaezebrouck kreeg veel aanbiedingen uit het buitenland: Wél bij topclubs

Vanhaezebrouck kreeg veel aanbiedingen uit het buitenland: "Wél bij topclubs"

03-08-2019 07:02 Laatste update: 07:04
10

Hein Vanhaezbrouck neemt een sabbatjaar. De voormalig trainer van KV Kortrijk, Racing Genk, KAA Gent en Anderlecht gaat dit seizoen aan de slag als analist voor Het Nieuwsblad. Het was een bewuste keuze, want aan een gebrek aan aanbiedingen lag het niet.

"Er waren enkele opties om in een mindere competitie aan de slag te gaan, wél bij topclubs. Ploegen die op één of twee eindigen in Tsjechië, Roemenië, Griekenland, Polen... Er was één optie waar ik wilde op ingaan, maar uit de shortlist van drie trainers kozen ze een andere", vertelt Vanhaezebrouck in gesprek met zijn nieuwe werkgever.

Andere exotische avonturen liet hij zelf links liggen. "Ik kreeg nog voorstellen van landen van een nog lager niveau. Die weigerde ik. Er was ook het grote geld in het Midden-Oosten, maar dat is nu geen optie. Ik heb kinderen. Ze zijn 15 en bijna 14, ze beginnen jongvolwassen te worden. Daar moet je een beetje tijd kunnen insteken. Daarom dat ik bewust zei: Ik word analist", vervolgt de 55-jarige oefenmeester.

Jupiler Pro League
En dan was er nog de interesse van Charleroi. "Tja, Charleroi. Veel respect voor Mehdi Bayat en het voorstel dat hij deed. We hebben zelfs niet gesproken over centen, alleen over het sportieve. Maar ik had voor mezelf al beslist dat ik dit seizoen zeker niet in België zou werken", besluit Vanhaezbrouck.