Club Brugge eet Kanaries met huid en veren op, ook Tau scoort

02-08-2019 22:16 Laatste update: 22:21
23

Club Brugge heeft vrijdag met sprekend gemak gewonnen van STVV. In het Jan Breydelstadion haalde Blauw-Zwart het met maar liefst 6-0. Ook debutant Percy Tau pikte zijn goaltje mee. In het slot van de partij kreeg invaller Loïs Openda nog rood na ingrijpen van de VAR.

Nog voor de match begon amuseerden de fans van Club Brugge zich al. Met een spandoek deelde ze een steekje uit richting RSC Anderlecht en Vincent Kompany. Na tien minuten was de Blauw-Zwart aanhang heel even boos. Hans Vanaken ging neer in de zestien, maar de arbitrage was van oordeel dat het geen penalty was.

Twee keer Okereke
Uiteindelijk zou de fase met Vanaken slechts een voetnoot zijn in de ruimte overwinning van Club Brugge. Na een kwartier opende David Okereke de score. De nieuwkomer, die ook al tegen Waasland-Beveren trefzeker was, mocht Elton Acolatse een bedankje sturen. De speler van STVV had geen zin om het buitenspel op te heffen en Okereke kon profiteren.

Vijf minuten later maakte Okereke zijn derde van het seizoen. De lijnrechter vlagde eerst nog voor buitenspel, maar de VAR keurde uiteindelijk het doelpunt terecht goed. Na een vrije trap van Ruud Vormer mocht ook Hans Vanaken zijn derde doelpunt van het seizoen maken. Vanaken kopte voorbij Daniel Schmidt. De Japanner stond in doel omdat Kenny Steppe nog niet honderd procent fit was.

Vlak voor de rust kwam het moment van Tau. De debutant kwam oog in oog met de doelman en faalde niet. Met een halve lob maakte de huurling er 4-0 voor Club Brugge van. De ruststand was de perfecte weergave van de eerste helft. STVV speelde een van zijn zwakste matchen ooit in het Jan Breydelstadion en lijkt een lang seizoen tegemoet te gaan.

In de tweede helft namen heel wat fans van Club Brugge hun telraam erbij. De Kanaries waren immers een vogel voor de kat. Het duurde evenwel tot de 72e minuut alvorens de forfaitstand op het scorebord kwam. Tau lag aan de basis van de 5-0, maar uiteindelijk kwam de assist op naam van Vormer en de treffer op die van Dennis. Invaller Schrijvers zette uiteindelijk de eindscore op het bord.

Rood voor Openda
De wedstrijd eindigde nog met een domper voor Club Brugge. Openda ging op het been van zijn tegenstander staan en kreeg na ingrijpen van de VAR nog een rode kaart. Club Brugge kende dus bijna de perfecte generale repetitie voor het duel tegen Dynamo Kiev. Donderdag ontvangt Blauw-Zwart de Oekraïners in het teken van de derde voorronde van de Champions League.