Tan gaat Kortrijk verkopen: 'Club is nu het driedubbele waard van in 2014'

Tan gaat Kortrijk verkopen: 'Club is nu het driedubbele waard van in 2014'

02-08-2019 10:32 Laatste update: 10:44
7

KV Kortrijk staat te koop. Binnen de club wordt niet langer ontkend dat Vincent Tan, de Maleisische eigenaar, op zoek is naar een overnemer. Die zoektocht zou geen problemen mogen opleveren.

Het Nieuwsblad brengt het verhaal over de verkoop van Kortrijk vrijdag naar buiten. Tan, die in Engeland ook Cardiff City onder zijn bewind heeft, kocht zich in 2014 in bij KVK voor vijf miljoen euro. Bij de dagelijkse werking van de club was de Maleisiër echter niet zo betrokken. Dat liet hij over aan CEO Mathias Leterme, die die taak uitstekend invulde.

Onder de vleugels van Leterme zette Kortrijk financieel grote stappen vooruit, in die mate zelfs dat KVK vandaag de dag het driedubbele waard zou zijn in vergelijking met vijf jaar geleden, zo'n vijftien miljoen euro dus. Aangezien het de Kerels voor de wind gaat, verwacht HNB niet dat een overnemer vinden een lastig karwei zal worden.

De hoofdreden waarom Tan de stekker uit het West-Vlaamse project trekt, is het stadiondossier. KVK wil het verouderde Guldensporenstadion graag inruilen voor een nieuwe infrastructuur. De stad Kortrijk is bereid om dat project te steunen, maar vroeg de voorbije jaren (tevergeefs) aan Tan om mee te helpen. Die zag dat niet zitten.