De Boeck is klaar voor het nieuwe seizoen: Hij kan de motor worden

De Boeck is klaar voor het nieuwe seizoen: "Hij kan de motor worden"

01-08-2019 13:45
7

Sporting Lokeren begint vrijdagavond al aan het nieuwe seizoen met een verplaatsing naar Beerschot. Coach Glen De Boeck kreeg heel wat nieuwe aanwinsten, waaronder Jelle Van Damme.

De Boeck weet dat zijn team klaar is voor dit seizoen. "Het was een goede voorbereiding, waarbij af en toe iemand werd ingepast. De spelers zijn gedreven en staan open voor zaken. De revelatie? Heel de ploeg, hoop ik. Maar als je mij één naam vraagt, dan hoop ik dat Jelle (Van Damme, red.) zijn stempel kan drukken zoals bij Antwerp. Dan zal heel de groep daarvan profiteren. Met zijn persoonlijkheid kan hij de motor van deze ploeg worden", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

De Boeck ziet Lokeren niet als dé titelfavoriet. "OH Leuven, Beerschot en Union hebben een groter budget dan wij. Maar we zijn een van de favorieten, dat is wel zo. Dé topfavoriet is Beerschot voor mij. Maar OHL zal zich ook nog versterken en Union zal ook nog wel wat doen. En vergeet Westerlo niet. Dat wordt evenzeer een ploeg om rekening mee te houden."