OFFICIEEL: Concurrent minder voor Thorgan Hazard, Schürrle naar Moskou

OFFICIEEL: Concurrent minder voor Thorgan Hazard, Schürrle naar Moskou

Gepubliceerd: woensdag 31 juli 2019 om 18:45wo 31-07-2019 om 18:45

In de strijd om speeltijd bij Borussia Dortmund heeft Thorgan Hazard met een concurrent minder rekening te houden. Borussia Dortmund heeft André Schürrle naar Spartak Moskou laten gaan. Beide partijen brachten het transfernieuws woensdag naar buiten.

Schürrle wordt voor de rest van het seizoen uitgeleend aan de Russische topclub, die het afgelopen seizoen genoegen moest nemen met een tegenvallende vijfde plaats. Er is ook een optie tot koop is opgenomen in de huurovereenkomst, al is vooralsnog onduidelijk voor welk bedrag hij definitief de overstap kan maken.

Het is overigens het tweede jaar op dat de 57-voudig Duits international elders wordt gestald. Schürrle kwam het voorbije seizoen tot 24 optredens en 6 goals bij het Engelse Fulham, waarmee hij uit de Premier League degradeerde. De linksbuiten had na zijn terugkeer bij Dortmund andermaal geen uitzicht op veel minuten.

Door het (tijdelijke) vertrek van Schürrle het Hazard een concurrent minder voor de linkerflank, al blijft het vanwege de aanwezigheid van Julian Brandt en Jacob Bruun Larsen knokken om de eerste keus van coach Lucien Favre te worden.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws