Thorup streng na gelijkspel van Gent: Je moet dat 92 of 93 minuten zijn

Thorup streng na gelijkspel van Gent: "Je moet dat 92 of 93 minuten zijn"

29-07-2019 13:27
14

KAA Gent stevende zondag af op een 0-1 overwinning op het veld van Charleroi, maar in de 89e minuut liep het alsnog mis voor de Buffalo's. Trainer Jess Thorup was na het puntenverlies kritisch op zijn achterhoede.

"Je moet mans genoeg zijn in het strafschopgebied. En je moet dat geen 89 minuten zijn, maar 92 of 93 minuten", tekende Het Laatste Nieuws de kritische woorden van de Deen op. Dit keer lag Milad Mohammadi met een individuele fout aan de basis van de tegengoal. "Ik ben het ermee eens: Mohammadi dekte aan de binnenkant, kon hij dan die voorzet niet voorkomen?", vraagt Thorup zich openlijk af.

Toch wil hij Mohammadi niet als grote zondebok aanwijzen. "Er waren nog vier mensen van ons in de 16 meter, tegenover vier van Charleroi. Die hadden ook beter kunnen doen", neemt hij Mohammadi enigzins in bescherming. "We lieten een unieke kans liggen om de competitie te starten met een clean sheet en drie punten. Dat is bijzonder ontgoochelend", benadrukte hij zijn teleurgestelde gevoel nog maar eens.