KAA Gent maakt indruk op Verheyen: Er zit muziek in

KAA Gent maakt indruk op Verheyen: "Er zit muziek in"

Gepubliceerd: zaterdag 27 juli 2019 om 13:00za 27-07-2019 om 13:00

KAA Gent liet donderdag in de voorronde van de Europa League zien tot welk voetbal het in staat is. Gent deed de netten liefst zes keer trillen tegen het Roemeense Viitorul Constanta (6-3). Het spel kon analist Gert Verheyen absoluut bekoren.

Verheyen vindt dat coach Jess Thorup een goede keuze maakt door voor een 4-4-2 met een ruit op het middenveld te kiezen. "Ik vind dat AA Gent de spelers heeft om zo te voetballen. Hun kern is samengesteld in functie van hun tactiek. De ruit op het middenveld met Owuso, Odjidja, Dejaegere en vooral David klopte. De Canadees heeft niet gescoord tegen Viitorul, maar ik vond David de beste man op het veld", looft hij de tiener in Het Nieuwsblad.

Hoewel Gent drie tegentreffers slikte, maakt Verheyen zich daar nog niet al te grote zorgen over. "Verdedigend zag het er niet goed uit, maar dat was vooral een individueel probleem centraal achterin. In principe is daar een oplossing voor als je Plastun en Rosted kan vervangen door Ngadeu en Bronn. Vraag is of de Tunesiër nog vertrekt", houdt Verheyen een kleine slag om de arm.

Gent is vooralsnog bescheiden qua ambities. Verheyen vindt het prima als ze onder de radar blijven. "AA Gent blaast niet te hoog van de toren, ze zeggen niet dat ze gaan meedoen voor de titel. Laat ons dat maar zo houden, maar één ding is zeker: er zit muziek in", besluit de ex-Rode Duivel.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws