Gent met één been in volgende ronde na zege tegen Viitorul met 9(!) doelpunten

25-07-2019 22:18 Laatste update: 22:34
12

KAA Gent mag zich al opmaken voor de volgende ronde van de Europa League. In de heenwedstrijd tegen Viitorul Constanta won het met maar liefst 6-3.

De eerste minuten ging het heel makkelijk voor KAA Gent. Na drie minuten een enorme kans, niet veel later het doelpunt. De verdediging van Viitorul Constanta stond te slapen, Nana Asare profiteerde.

Gent baas, op het middenveld heersten Vadis Odjidja en Elisha Owusu. De Roemenen zagen af, niet alleen van de hitte, maar ook van sterke Buffalo's. Nog voor het kwartier stond het zelfs al 2-0 na een doelpunt van Brecht Dejaegere.

Roemeense opstand, Gent blijft heersen
Toch gaven de Roemenen zich nog niet gewonnen. Gent zakte in, Viitorul Constanta kwam meer in beeld. Het kreeg enkele kansen, wat later wist het nog te scoren. Een schitterend afstandsschot verschalkte Thomas Kaminski. Een pijnlijk tegendoelpunt voor de Buffalo's.

Gent kreeg het wat moeilijk, Vadis Odjidja zakte helemaal weg. De Roemenen kwamen meer in de wedstrijd, al kwam dat niet tot al te veel kansen. De wedstrijd kabbelde voort, tot een flits van Kubo plots voor de 3-1 zorgde. Nog voor rust werd het zelfs 4-1 en 5-1 na een strafschop van Yaremchuk en een tweede doelpunt van Kubo.

Er was maar geen houden aan Gent. Vijf minuten na de pauze werd het 6-1. Een schitterende teamaanval zorgde voor dat doelpunt. De Buffalo's op weg naar een enorme recordzege. Ook een nieuw doelpunt van de Roemenen kon het Gents feestje niet verbrodden.

Gent speelt met vuur
Het bleef een knotsgekke wedstrijd. Niet veel later scoorde Viitorul Constanta opnieuw, al zat er wel een buitenspelgeurtje aan het doelpunt van de Roemenen. Plots zag Gent, vooral op verdedigend vlak, af. Bij Viitorul Constanta had men plots weer een pak hoop. Het vierde doelpunt zat in de lucht.

Gent werd flink onder druk gezet en kwam er niet meer uit, maar de bezoekers kwamen niet meer tot een doelpunt. Het bleef 6-3.

View this post on Instagram

WAT.EEN.WEDSTRIJD! Gent haalt het na een knotsgekke partij met 9(!) doelpunten van Viitorul Constanta. Het wint met 6-3! #kaagent #europaleague #viitorulconstanta