Als die twee kleppers blijven, wordt het zeker top drie voor KRC Genk

"Als die twee kleppers blijven, wordt het zeker top drie voor KRC Genk"

25-07-2019 16:45
2

KRC Genk kende na de eerste drie landstitels een terugval, maar dat gaat volgens Jacky Mathijssen nu niet gebeuren. Sander Berge en Ally Samatta houden de sleutel in handen voor het komende seizoen, meent Mathijssen.

"Met Trossard, Malinovskyi en Aidoo zijn drie Genkies vertrokken", vertelt hij in Het Belang Van Limburg. "Ik denk nog altijd dat zij vervoegd zullen worden door Berge en Samatta. In dat scenario denk ik dat een plaats in de top vier realistisch is. Maar als die twee kleppers blijven, wordt het top drie. Zeker weten."

Felice Mazzu is volgens hem de ideale opvolger voor Philippe Clement. "Mazzu is iemand die goed beseft: wat vorig jaar goed draaide, daar ga ik vanaf blijven. De kern lijkt goed aangevuld. Zeker in de breedte. Dat zal in principe niet volstaan om de resultaten van vorig seizoen te evenaren. Deze ploeg zal af en toe op haar bek gaan. Maar een verre terugval zoals in het verleden sluit ik toch uit."

KRC Genk zal er meteen moeten staan. "Belangrijk wordt de start van de competitie. Vorig jaar was die super en daarmee was de basis gelegd voor een geweldig seizoen. Dat heeft iets in beweging gezet. Jammer is wel dat er nu een aantal lastige competitiematchen op de agenda staan, wanneer de Champions League begint. Desondanks zullen ze in Genk hopen op meer succes dan in de vorige CL-campagnes. Naar het voorbeeld van Club Brugge en AA Gent in het recente verleden."