Ex-speler van Club Brugge reageert op loting: De kansen zijn fifty-fifty

Ex-speler van Club Brugge reageert op loting: "De kansen zijn fifty-fifty"

Gepubliceerd: maandag 22 juli 2019 om 13:30ma 22-07-2019 om 13:30

Club Brugge is in de Champions League gekoppeld aan Dynamo Kyiv. Serhiy Serebrennikov heeft bij beide ploegen gespeeld en denkt dat Club Brugge een goeie kans maakt. "De kansen zijn fifty-fifty", geeft hij aan.

"Dynamo zit in een gelijkaardige situatie als Club", vertelt hij in Het Nieuwsblad. "Het is altijd een van de grote clubs in Oekraïne geweest en probeert het elk jaar goed te doen in Europa, maar de laatste jaren heeft de club het steeds lastiger met de concurrentie uit de grootste Europese competities. De beste spelers willen vroeg of laat naar een club uit een topland. Het is altijd weer opnieuw beginnen bouwen met jonge spelers."

Serebrennikov waarschuwt wel voor het jonge geweld bij Dynamo. "Vitaliy Mykolenko (20) en Mykola Shaparenko (20) zijn grote talenten die nu al worden opgeroepen voor de nationale ploeg. Fran Sol is een spits die het in januari is gaan halen in Nederland, bij Willem II."

Ook de trainer Aleksander Khatskevich heeft al zijn strepen verdiend. "Hij is een legende van de club, net als zijn voorganger Sergei Rebrov. Hij begint volgende week aan zijn tweede seizoen als trainer. Vorig jaar was Shakhtar Donetsk nog te sterk, maar vanaf dit seizoen denk ik dat Dynamo Kiev weer meedoet voor de titel."

Poll

Gaat Club Brugge deze derde voorronde overleven?

(1054 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws