OFFICIEEL: Renard komt met uitgebreid statement en stapt op bij Marokko

OFFICIEEL: Renard komt met uitgebreid statement en stapt op bij Marokko

Gepubliceerd: zondag 21 juli 2019 om 14:50zo 21-07-2019 om 14:50

Hervé Renard stopt als bondscoach van Marokko. De vroege eliminatie van De Leeuwen van de Atlas op de recente Afrika Cup heeft de Fransman doen besluiten om op te stappen.

Het ontslag van Renard is nog niet officieel gemaakt door de Marokkaanse voetbalbond, maar volgens televisiestation Arryadia is dat een kwestie van tijd. Marokko werd in de achtste finale van de Afrika Cup uitgeschakeld door Benin, dat na strafschoppen te sterk was. Hakim Ziyech miste diep in de blessuretijd een penalty voor de 2-1.

Voor aanvang van de Afrika Cup werd al rekening gehouden met een vertrek van Renard. De Franse bondscoach was sinds 2016 werkzaam in Marokko. In 2017 bereikte hij met het land de kwartfinale van de Afrika Cup, waarna het WK in Rusland teleurstellend verliep. Marokko eindigde in een groep met Portugal, Spanje en Iran op de laatste plaats.

Update 21/07, 14.50: Het welles-nietes rond Renard is voorbij. De Franse trainer maakt zondag bekend dat hij is opgestapt als bondscoach van Marokko. Op social media publiceerde Renard een uitgebreid statement. 'Voor mij is het tijd om dit prachtige, lange hoofdstuk nu af te sluiten', schrijft hij onder meer. Renard (50) was in Afrika ook al keuzeheer van Zambia, Angola en Ivoorkust.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws