KAA Gent moet richting Viitorul-thuis genoegen nemen met een gelijkspel

20-07-2019 19:22
4

KAA Gent mag door de straf van KV Mechelen volgende week donderdag aan de bak in de tweede voorronde van de Europa League. Gent kende zaterdag haar generale repetitie voor de belangrijke thuismatch tegen het Roemeense Viitorul Constanta. Tegen Stade de Reims werd het 1-1.

Jess Thorup koos tegen de Franse eersteklasser voor tien dezelfde namen als tegen AZ Alkmaar (0-2 winst). Roman Yaremchuk verblijft in zijn vaderland Oekraïne, omdat hij vader is geworden. Giorgi Beridze nam de rol als diepe spits over. In een matige eerste helft kon hij echter niet in stelling worden gebracht.

Beridze werd net als de rest van het elftal aan de rust gewisseld en zag dat zijn vervanger Mamadou Sylla meer succes had. Sylla glipte in minuut 53 door de buitenspelval van Reims en zette beheerst de 0-1 op het scorebord. Helaas miste hij tien minuten later wel oog-in-oog met de keeper.

Blunder
Die gemiste kans kwam de Buffalo's duur te staan, want een kwartier voor tijd ging Colin Coosemans grof de fout in. De Gent-doelman gaf de bal zomaar cadeau aan Rémi Oudin, die het presentje met beide handen aanpakte: 1-1. Eric Smith was in de slotfase nog gevaarlijk met een vrije trap, maar zijn harde knal zoefde over de Franse goal.

Eerste helft: Kaminski - Lustig, Plastun, Rosted, Asare - Esiti, Owusu, Odjidja - David - Kubo, Beridze.

Tweede helft: Coosemans - Castro Montes, Cissé, Souquet, Mohammadi - Verstraete, Smith, Bezus, Dejaegere - Sylla, Dompé.