Oefenmatchen 20 juli: Waasland-Beveren verliest van Union, pak slaag voor STVV

20-07-2019 17:00 Laatste update: 19:00

De Belgische eersteklassers zijn bezig aan hun voorbereiding om het seizoen 2019 – 2020. Daar horen de nodige oefenwedstrijden bij. VoetbalPrimeur.be brengt je elke dag een overzicht van de oefenmatchen, de opstellingen, de resultaten en de nodige wedstrijdverslagen.

Met nog minder dan een week tot de start van de competitie zijn onze eersteklasser stuk voor stuk toe aan de laatste match in de voorbereiding. Zo gaat Anderlecht op bezoek bij de Duitse tweedeklasser Hamburger SV, de ploeg waar Vincent Kompany voor zijn glansjaren in Engeland voor uitkwam.

Later op de dag zien we Zulte Waregem, KV Oostende, Waasland-Beveren, Sint-Truiden en KAA Gent aan het werk. Gent hoopt voor haar Europese optreden tegen het Roemeense Viitorul Constanta de puntjes op de 'i' te zetten. Tegenstander Stade Reims eindigde vorig seizoen knap als achtste in de Ligue 1. Het duel betekent ook een blij weerzien met oud-rechtsback Thomas Foket.

Oefenprogramma zaterdag 20 juli:
13u30: Hamburger SV (Dui) – Anderlecht 2-2

15u: Zulte Waregem – Willem II (Ned) 1-1
Essevee kon gaan rusten met 1-0 dankzij een goal van Zarandia, de ex-speler van KRC Genk. Willem II liet zich niet kennen en scoorde in de tweede helft tegen via Nunnely.

15u: KV Kortrijk - Excelsior (Ned) 4-0
KV Kortrijk liet geen spaander heel van de Rotterdammers, die vorig seizoen degradeerden uit de Eredivisie. Na twee minuten opende Mboyo al de score op penalty. Voor rust maakte Batsula de 2-0. Opnieuw Mboyo en Batsula zorgden in de tweede helft nog voor een ruime 4-0 voor de Kerels.

15u: AZ Alkmaar (Ned) - KV Oostende werd stopgezet bij een 0-1 voor KVO.

16u: Waasland-Beveren – Union Saint-Gilloise 1-3
Waasland-Beveren heeft op haar fandag een slechte beurt gemaakt. De thuisploeg kwam na 27 minuten op achterstand door een treffer van Faïz Selemani. Twintig minuut voor tijd luisterde Aboubakary Koita zijn debuut voor Waasland-Beveren op met de gelijkmaker. Het zou echter niet bij die 1-1 blijven. In de laatste vijf minuten sloeg Union hard in korte tijd hard toe via Youssoufou Niakaté en Mathias Fixelles: 1-3. Een mooie zege voor de titelkandidaat uit 1B.

16u: Sint-Truiden – PAOK Thessaloniki (Gri) 0-4
Voor Sint-Truiden werd het helemaal een oefenmatch om het liefst zo rap mogelijk te vergeten. STVV kreeg een pak slaag van het Griekse PAOK Saloniki. Bij rust was de marge al 0-2 en die werd in het tweede bedrijf alleen nog maar verdubbeld. Een slechte generale voor de Kanaries.

17u: Stade de Reims (Fra) – KAA Gent 1-1