'Inter betaalt 45 miljoen voor middenvelder en gaat onderhandelen over Lukaku'

'Inter betaalt 45 miljoen voor middenvelder en gaat onderhandelen over Lukaku'

Gepubliceerd: donderdag 11 juli 2019 om 23:01do 11-07-2019 om 23:01

Inter staat op het punt zich te versterken met Nicolò Barella. De middenvelder wordt naar verluidt voor een totaalbedrag van zeker 45 miljoen euro overgenomen van Cagliari Calcio, zo melden verschillende Italiaanse media. Daarnaast hebben de Nerazzurri gesproken met Manchester United over Romelu Lukaku, weet Gianluca di Marzio.

Barella geniet momenteel van zijn vakantie op het Italiaanse eiland Sardinië, maar volgens Di Marzio komt de Italiaans international donderdagavond al aan in Milaan. Inter zal hem vrijdag medisch keuren. Als daar niets geks uitkomt, staat niets een overgang nog in de weg.

Over de opbouw van de transfersom doen verschillende verhalen de ronde. Sky Sport Italia schrijft dat de middenvelder voor 45 miljoen plus bonussen de overstap maakt. La Gazzetta dello Sport stelt dat Inter eerst een loonsom van tien miljoen euro overmaakt en Barella vervolgens voor 35 miljoen kan overnemen. Volgens Di Marzio betaalt Inter eerst twaalf miljoen voor de huur van Barella en kan de 22-jarige middenvelder daarna voor 25 miljoen euro definitief overgenomen worden. Door enkele 'eenvoudig haalbare' bonussen zal dat bedrag sowieso oplopen naar 45 miljoen. Via enkele 'moeilijker haalbare' bonussen kan dat bedrag oplopen tot maximaal vijftig miljoen euro.

Naar verwachting tekent Barella een contract voor vier jaar en gaat hij 2,5 miljoen euro per seizoen verdienen.  

'Gesproken over Lukaku'
Di Marzio schrijft verder dat Inter ook bezig is om Lukaku naar Milaan te halen. Inter en Manchester United zouden in Engeland met elkaar gesproken hebben. De Italianen hebben hun interesse officieel kenbaar gemaakt en de eerste gedachten over een eventuele overgang zijn uitgewisseld. 

Manchester United heeft de vraagprijs bepaald op 85 miljoen euro. De verwachting is dat Inter en United in de komende dagen met elkaar zullen gaan onderhandelen. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws