Barcelona-voorzitter Bartomeu: Ik weet waar De Ligt naartoe gaat

Barcelona-voorzitter Bartomeu: "Ik weet waar De Ligt naartoe gaat"

05-07-2019 20:14
1

FC Barcelona-voorzitter Josep Bartomeu zegt te weten waar de toekomst van Matthijs de Ligt liet. De Spaanse kampioen was lange tijd in de race voor de 19-jarige De Ligt, maar de aanvoerder van Ajax lijkt inmiddels op weg naar Juventus.

"Ik heb al vaker gezegd dat ik weet waar De Ligt naartoe gaat", vertelde Bartomeu vrijdag in Camp Nou, voorafgaand aan de presentatie van Frenkie de Jong. "En dat weet ik nog steeds. Dat kan ik alleen niet zeggen, want het is aan Ajax en de speler om dat bekend te maken."

De Ligt zou een voorkeur hebben voor Juventus, maar de Italianen steggelen nog met Ajax over de transfersom. Volgens het Algemeen Dagblad willen de Amsterdammers bijna tachtig miljoen euro voor de Oranje-international. Het openingsbod van Juve bedroeg 65 miljoen, inclusief bonussen. Daardoor zouden Barça en Paris Saint-Germain de hoop nog niet opgeven.

Neymar
Bartomeu ging ook in op de transfergeruchten rond Neymar, die zijn zinnen heeft gezet op een terugkeer naar Camp Nou. "We weten dat Neymar weg wil bij Paris Saint-Germain, maar we weten ook dat de club hem niet wil laten gaan. Of Dembélé beter is? Hij is een ander soort speler. We willen dat Ousmane hier blijft."