OFFICIEEL: Stanciu realiseert na zes maanden een zeer gevoelige transfer

OFFICIEEL: Stanciu realiseert na zes maanden een zeer gevoelige transfer

04-07-2019 18:15 Laatste update: 18:21
5

Nicolae Stanciu (ex-Anderlecht) gaat terug aan de slag in Tsjechië. Amper zes maanden na zijn vertrek bij Sparta Praag heeft de Roemeense spelmaker een contract ondertekend bij aartsrivaal Slavia Praag. De gevoelige transfer werd donderdag aangekondigd door de Tsjechisch kampioen.

Slavia Praag laat op haar website weten dat Stanciu zijn krabbel heeft gezet onder een verbintenis die hem tot 2023 in de hoofdstad moet houden. Stanciu komt over van het Saoedi-Arabische Al-Ahli in januari nog liefst 10 miljoen euro op tafel legde om zijn vertrek bij Sparta Praag te forceren. Het is onbekend hoeveel Al-Ahli van deze hoge transfersom heeft weten te recupereren.

De nieuwe werkgever van Stanciu benadrukt wel impact hij had tijdens zijn eerste termijn in de 1. Liga. 'Hij maakte tien goals en gaf acht assists in de Tsjechische competitie en werd daarmee niet alleen een sleutelfiguur in het elftal, maar een ster in de gehele competitie', schrijft Slavia Praag.

Stanciu stond eerder anderhalf jaar onder contract bij Anderlecht, dat in de zomer van 2016 een recordbedrag van 9,7 miljoen euro om de 26-jarige international weg te plukken bij Steaua Boekarest. Stanciu wist echter nooit een onuitwisbare indruk achter te laten in het Astridpark. Na 53 matchen in het paars-wit werd hij met beperkt verlies doorverkocht aan Sparta Praag.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie