Horvath verwijst vertrekwens naar prullenmand: Engeland geraak ik zelfs niet in

Horvath verwijst vertrekwens naar prullenmand: "Engeland geraak ik zelfs niet in"

04-07-2019 10:09 Laatste update: 10:24
14

Club Brugge gaat ook volgend seizoen verder met Ethan Horvath. De doelman zou zelfs dicht staan bij een contractverlenging op Jan Breydel. Aan vertrekken denkt hij zelf hoegenaamd niet.

"Ja. Sowieso", reageert Horvath kristalhelder op de vraag of zijn nabije toekomst in Brugge ligt bij Het Nieuwsblad. "Ik voel me hier heel goed en kijk echt uit naar het nieuwe seizoen. En naar het nieuwe complex in Westkapelle - topclass, zoiets had ik nog nooit gezien", strooit de keeper nog wat met complimenten.

De voorbije weken was er nochtans twijfel gerezen over het lot van Horvath. Niet alleen toonde Club verregaande interesse in Jean Butez van Royal Excel Moeskroen, bovendien kon Horvath ook zelf rekenen op belangstelling, onder meer uit Engeland en Duitsland. Horvath verwijst die geruchten naar het rijk der fabelen.

"Door die artikels over geïnteresseerde clubs waren er al mensen die me vroegen of ik zou vertrekken. Maar van een transfer is nooit sprake geweest", klinkt het duidelijk. "Engeland raak ik zelfs niet binnen, daarvoor heb ik niet voldoende interlands gespeeld. En ooit in Duitsland belanden, blijft wel mijn grote droom, maar mijn manager heeft totaal geen concrete contacten lopen."

Ook met een mogelijke komst van Butez heeft Horvath geen probleem. Opvallend: de Amerikaan had geen weet van de interesse. "Dat kan ik toch niet controleren. Ze mogen die jongen halen, geen probleem, ik zal hem goed verwelkomen. Uiteindelijk moet ik gewoon tonen dat ik het verdien om eerste keeper te zijn", vertelt Horvath.