'Buffon maakt grote terugkeer, donderdag medische testen bij Juventus'

'Buffon maakt grote terugkeer, donderdag medische testen bij Juventus'

03-07-2019 16:17

De terugkeer van Gianluigi Buffon naar Juventus lijkt binnen enkele dagen wereldkundig te worden gemaakt. Volgens Gianluca di Marzio zal de sluitpost donderdag een medische keuring ondergaan in het J-Medical. Als daar niets geks uitkomt, staat niets een terugkeer bij de kampioen van Italië in de weg.

Volgens Italiaanse media tekent Buffon voor één seizoen en zal hij komend seizoen als stand-in van Wojciech Szczesny gaan fungeren. Na zijn spelerscarrière zal hij een andere rol binnen de club krijgen. Het is nog niet helemaal duidelijk of dat dan ook al vanaf 2020 is of dat per seizoen wordt gekeken of de Italiaanse doelman er nog een jaartje aan vastplakt. 

Buffon verhuisde vorig seizoen nog na zeventien seizoenen Juventus naar Paris Saint-Germain. Zijn verblijf in de Franse hoofdstad bleef echter beperkt tot één seizoen. Nadat begin juni bekend werd dat Buffon zou vertrekken bij PSG, gingen veel geruchten over zijn volgende bestemming. Onder meer Brescia en Parma werden genoemd, maar Buffon gaat dus toch terugkeren bij zijn oude liefde.