'Manager bij Real Madrid of bondscoach van mijn Argentinië, daar droom ik van'

'Manager bij Real Madrid of bondscoach van mijn Argentinië, daar droom ik van'

29-06-2019 11:53

Mauricio Pochettino ziet zichzelf na zijn dienstverband bij Tottenham Hotspur maar op drie plaatsen werken. De Argentijnse manager van Spurs wil graag nog een keer bondscoach worden van zijn land en heeft een zwak voor Real Madrid en Espanyol.

Pochettino had een jaar geleden de kans om één van zijn toekomstdromen te verwezenlijken. Real Madrid klopte aan, maar kreeg nul op het rekest. "Ik had toen al beloofd aan Tottenham dat ik zou blijven", zegt de Argentijn tegenover Radio Catalunya. "Natuurlijk droom ik ervan om ooit manager te zijn bij Real Madrid."

"Net zoals het ook een droom voor mij is om bondscoach te worden van Argentinië, mijn land", vervolgt Pochettino. "Ook zou ik ooit wel terug willen keren bij mijn oude liefde Espanyol. Maar voor de duidelijkheid: ik heb er nog nooit serieus aan gedacht om Tottenham te verlaten."

In de zomer van 2018 zocht Real naar een nieuwe trainer na het vertrek van Zinedine Zidane. De Koninklijke polste bij Pochettino, maar die bedankte voor de eer. Daarop besloot Real om in zee te gaan met Julen Lopetegui, die al snel de laan uit werd gestuurd. Santiago Solari nam kort het roer over, maar omdat ook hij werd ontslagen keerde Zidane terug in Madrid.