OFFICIEEL: Silva (33) gaat Kompany achterna met afscheid: Tien jaar is genoeg

OFFICIEEL: Silva (33) gaat Kompany achterna met afscheid: "Tien jaar is genoeg"

Gepubliceerd: woensdag 26 juni 2019 om 09:28wo 26-06-2019 om 09:28

David Silva staat voor zijn laatste seizoen in dienst van Manchester City. Het contract van de Spaanse stilist loopt medio 2020 af en Silva is niet van plan om bij te tekenen. In de zomer van 2010 nam City hem over van Valencia. 

"Dit wordt mijn laatste seizoen. Tien jaar is genoeg voor mij. Het is een perfect moment om te gaan", zei de 33-jarige Silva tijdens een persconferentie. In maart van dit jaar verlengde hij zijn aflopende verbintenis met één jaar. "City sprak toen over een tweejarig contract, maar ik wilde het bij één jaar houden."

Na negen seizoenen behoort Silva tot het meubilair van The Citizens. Manchester City nam de Spanjaard in 2010 over van Valencia, voor een bedrag van circa 30 miljoen euro. Met de Engelse grootmacht won Silva onder meer vier landstitels en twee FA Cups. De teller staat inmiddels op 395 officiële wedstrijden en 70 doelpunten. 

Geen Premier League meer
Silva wilde en kon nog niet vertellen wat hij ná dit seizoen gaat doen. Een transfer naar een andere ploeg uit de Premier League is in ieder geval geen optie. "Want ik zie mezelf niet tegen City spelen."

Na Vincent Kompany, die terugkeerde naar Anderlecht, is Silva al de tweede routinier die Manchester City zal verlaten. Al mogen de Engelse supporters nog wel één jaartje genieten van de Spanjaard.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws