Verstraete verbergt ontgoocheling in Gent niet: Hoopte op teken van appreciatie

Verstraete verbergt ontgoocheling in Gent niet: "Hoopte op teken van appreciatie"

Gepubliceerd: dinsdag 25 juni 2019 om 20:35di 25-06-2019 om 20:35

Laatste update: dinsdag 25 juni 2019 om 20:36di 25-06-2019 om 20:36

Birger Verstraete mag zich voortaan een speler van FC Köln noemen. De middenvelder vat het nieuwe seizoen aan bij de Duitse promovendus. Hij verlaat KAA Gent met goede, maar ook slechte gevoelens.

Bij Gent wilde men naar verluidt langer door met Verstraete, maar die wees een contractverlenging telkens af. Dat weerlegt Verstraete nu in Sport/Voetbalmagazine. "Persoonlijk contacteerde of belde Michel me nooit om te spreken over een contractverlenging of -aanpassing. Alles sleepte altijd maar aan", zegt Verstraete.

"Het duurde te lang. Ik was Rode Duivel, speelde goed, maar kreeg geen voorstel. Dat ontgoochelde me. Ik hoopte op een teken van appreciatie, maar dat kwam niet", aldus de middenvelder.

Verstraete had het aan het begin van dit jaar dan ook wat moeilijk bij Gent. "In januari, toen ik een maand op de bank zat, lag mijn beslissing definitief vast. Uiteindelijk werden we van deze transfer allebei goed: KAA Gent ontving een mooie som geld en ik ga er sportief en financieel ook op vooruit."

"Pas toen de interesse van Köln concreet werd en ook Watford en enkele Franse teams me echt volgden, kwamen er plots wel signalen om te blijven", besluit Verstraete. De middenvelder koos echter toch voor een vertrek.

Poll

Zal Verstraete slagen in Duitsland?

(371 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws