Nieuw tijdperk voor de KBVB, na 124 aanpassing van structuur

Nieuw tijdperk voor de KBVB, na 124 aanpassing van structuur

Gepubliceerd: zaterdag 22 juni 2019 om 13:36za 22-06-2019 om 13:36

Laatste update: zaterdag 22 juni 2019 om 13:39za 22-06-2019 om 13:39

Sinds zaterdag mag Mehdi Bayat zich de nieuwe voorzitter van de Belgische voetbalbond noemen. Maar dat is niet de enige verandering bij de KBVB. Na 124 jaar verandert ook de structuur van de bond.

Bij de bond hebben ze een dag voor haar 125e verjaardag een vereenvoudiging toegepast. 'De Feitelijke vereniging houdt op te bestaan en alle activiteiten worden gebundeld in één vzw met een heldere governance. Mehdi Bayat is de eerste bondsvoorzitter in deze nieuwe structuur', klinkt het trots in Brussel. Tot nu toe waren en twee entiteiten: de feitelijke vereniging en de vzw.

Dit brengt zich mee dat:
- De Raad van Bestuur, die sinds december al niet meer uitvoerend was, bewaakt de lange termijnstrategie van de KBVB, keurt de budgetten goed en is voorts niet-operationeel.
- De Algemene Vergadering heeft als belangrijkste bevoegdheid de goedkeuring van de jaarrekeningen en statuten.
- De Hoge Raad  krijgt de bevoegdheid over de reglementen toegewezen.
- Het Management, onder leiding van CEO Peter Bossaert, heeft de operationele leiding van de KBVB.

Door dit alles verdwijnt het Uitvoerend Comité in zijn huidige vorm. De onafhankelijke commissies (Disciplinaire Commissies, Commissie Integriteit en Licentiecommissie) blijven wel behouden.

De leden van de Raad van Bestuur, de Algemene Vergadering en de Hoge Raad voor het voetbal beschikken over een mandaat van 3x 4 jaar. De algemene vergadering wordt veel compacter met  71 leden (tegenover 220) onder wie voor het eerst 6 onafhankelijken die later dit jaar worden aangeduid.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws