'KAA Gent wil Odjidja langer aan zich binden, Souquet op weg naar Ligue 1'

'KAA Gent wil Odjidja langer aan zich binden, Souquet op weg naar Ligue 1'

Gepubliceerd: dinsdag 18 juni 2019 om 07:30di 18-06-2019 om 07:30

KAA Gent maakte maandag bekend dat het met Alessio Castro-Montes (22) en Rueben Yem (21) twee nieuwkomers heeft vastgelegd. Volgens manager Michel Louwagie staat er de komende weken nog één en ander te gebeuren.

De Buffalo's mikken op een goede mix van jong en oud, om zo weer mee te doen voor de prijzen. "We willen onze spelersgroep verjongen, maar daarnaast speuren we ook de markt af naar ervaren spelers", aldus Gent-manager Louwagie bij Het Nieuwsblad.

Al mikt Gent wel op spelers met enige staat van dienst. "Geen spelers - met alle respect - die uit 1B komen of spelers van lager aangeschreven clubs, maar spelers van binnen- of buitenlandse topclubs. We hopen uiteindelijk een goede mix te bekomen."

Ervaring op komst
Eén van de mogelijke versterkingen is Mikael Lustig. De 32-jarige Zweed kan met zijn jarenlange ervaring als international de ideale schakel zijn om de vele Gent-jonkies in het gareel te houden. De rechtsachter mag transfervrij vertrekken bij Celtic Glasgow.

De komst van Lustig kan betekenen dat Arnaud Souquet alweer vertrekt bij Gent. De Franse rechtsachter kan na één jaartje bij de Buffalo's terugkeren naar de Ligue 1.

Contractverlenging  voor Vadis
Voor de nodige ervaring rekent Gent ook op Vadis Odjidja. De huidige verbintenis van de 30-jarige middenvelder loopt tot medio 2020, maar de komende weken zal er werk gemaakt worden van een contractverlenging.

Poll

Waar zie je Gent te eindigen volgend seizoen?

(471 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws