Qua aandacht behoort Hazard alvast tot de allergrootsten: 'Zesde aller tijden'

Qua aandacht behoort Hazard alvast tot de allergrootsten: 'Zesde aller tijden'

Gepubliceerd: vrijdag 14 juni 2019 om 19:49vr 14-06-2019 om 19:49

De hele (voetbal)wereld keek donderdag met grote ogen naar Madrid. Daar stelde Real haar nieuwste Galactico voor: Eden Hazard. De Rode Duivel moet de recordhouder van de Champions League weer naar de top loodsen. Dat de fans het zien zitten, bewijzen de cijfers.

Op de officiële voorstelling van Hazard op donderdagavond daagden niet minder dan 50.000 supporters op in het Santiago Bernabeu. Het Spaanse AS dook in de archieven en dokterde uit dat slechts vijf keer in de voetbalgeschiedenis méér volk afzakte naar een spelerspresentatie. Dat Cristiano Ronaldo helemaal bovenaan prijkt, hoeft niet te verbazen.

Toen de Portugees Manchester United inruilde voor Real, wilden liefst 75.000 mensen hem komen begroeten. Dat zulke aandacht niet per se een modern verschijnsel is, bewees Diego Maradona bij Napoli. Bij zijn voorstelling kwamen 65.000 kijklustigen op het spektakel af. Verder waren ook Zlatan Ibrahimovic, Neymar en Kaka erg in trek.

Dat Hazard zich tussen dat rijtje mag scharen, spreekt boekdelen. Verderop in de top-tien staan met onder meer Fernando Torres en Carlos Tevez nog enkele mooie namen. Hazard bij Real, het moet gewoon een droomhuwelijk worden. Niet toevallig verbrak De Koninklijke haar transferrecord om de Rode Duivel binnen te hengelen.

Afbeelding uit AS.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Altijd als EERSTE op de hoogte van: Voetbalnieuws Transfernieuws Voetbalvideo's Volg @voetbalprimeurbelgie!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws